DOBRO DOŠLI U BRC ŠKOLU NORDIJSKOG HODANJA

Priključite nam se na organizovanim časovima u Beogradu. Početni program obuhvata 16 nedelja treninga i edukacije!

Već 5 generacija nordijskih hodača u Beogradskom trkačkom klubu uspešno prti put novoj aktivnosti na sportskoj mapi Srbije! Nekoliko stotina polaznika do sada je donelo ovu odluku i po prvi put počelo sa treniranjem pomoću štapova! Ovo je aktivnost za sve od 7 do 77! 

Ko može da se prijavi?

Nordijsko hodanje je posebno pogodno za sve vas koji:

 • Godinama niste bili fizički aktivni
 • Imate problema sa zglobovima
 • Imate prekomernu telesnu težinu
 • Niste takmičarski nastrojeni već vam je fokus zdravlje

Koji su pozitivni efekti nordijskog hodanja za vežbače?

 • Povećanje aerobnog kapaciteta i ubrzavanje metabolizma
 • Angažovanje 90% mišića u telu
 • Jačanje zglobova
 • Podizanje životne energije i blagotvorni psihološki efekti
 • Mršavljenje

PROGRAM ŠKOLE NORDIJSKOG HODANJA

Početni nivo programa u trajanju od 16 nedelja podrazumeva grupne treninge na otvorenom, prateću edukaciju i povremene izlete u prirodu! Naravno, druženje je naizostavni deo ove celine!

Kako izgledaju treninzi?

Program se sprovodi u formi od po tri treninga nedeljno u trajanju između 60 i 90 minuta. Svaki trening je podeljen u tri dela:

 • Zagrevanje – vežbe razgibavanja, stabilnosti i mobilnosti zglobova (10-15 minuta)
 • Hodanje – hodanje sa štapovima umerenim tempom (30 – 75 minuta)
 • Istezanje – trening uvek završavamo istezanjem mišića (5-15 minuta)

Nakon upisa, trener formira Facebook grupu u koju će svake nedelje slati program rada, tako da ako na neki trening ne možete stići (zbog putovanja ili ličnih obaveza), taj trening možete uraditi samostalno “za domaći”.

Edukacija

Pored treninga predviđene su i nedeljne edukacije i radionice, koje imaju za cilj kvalitetniji pristup treniranju. Naučićemo sve o neophodnoj opremi, pravilnoj tehnici disanja, zdravstvenom aspektu, mršavljenju, hodačkom saobraćaju, nastupima na trkama i još mnogo toga. Dobićete odgovore na sva vaša pitanja, ali i proširiti vidike novim saznanjima!

Izleti

Jednom ili dva puta u toku meseca, grupa pravi izlete na neke od najlepših beogradskih lokacija: Košutnjak, Avala, Bojčinska šuma, Kosmaj, ali vodimo vas i dalje, na hodačke izlete na mesta kao što su Deliblatska peščara, Fruška gora i druge planine Srbije… Odluku o lokaciji izleta donosi koordinator programa neposredno pre početka Škole nordijskog hodanja i to u zavisnosti od vremenskih prilika.


Program sprovode školovani instruktori, profesori fizičkog vaspitanja sa DIF-a (Fakultet za sport i fizičko vaspitanje na Košutnjaku) koji su obučeni za rad i treninge u oblasti nordijskog hodanja i rekreacije svih starosnih grupa. Upoznajte tim!

Organizator Škole nordijskog hodanja je Beogradski trkački klub, sportsko udruženje koje od 2011. godine sprovodi programe na bazi trčanja za više od 4000 Beograđana i Beograđanki starosti od 16 pa do 106 godina!

UPIS I POČETAK PROGRAMA

Nova grupa BRC Nordijskog hodanja upisaće se na proleće 2022.

Na upisu ćete upoznati trenere, saznati sve detalje programa i naučiti osnovno o odabiru opreme.

Prezentacija programa i zvanični upis održaće se u Beogradskom trkačkom klubu, Tadeuša Košćuška 78 na Dorćolskom keju.

Leave a Reply

×